Pizzabakeren er Norges største pizza take-away med ca 130 utsalgssteder Norge rundt og er å finne i alle Norges fylker. Pizzabakeren er en franchise kjede som har sitt utspring i Sandnes og vil i 2016 mest sannsynlig nå 1 milliard i omsetning. Forbruket av ost i kjeden er så stor at det holder liv i ca 60 norske gårdsbruk. Pizzabakeren er relativt store på arena markedsføring og har store bannere på blant annet Viking stadion og Lerkendal. Pizzabakeren sponser også bl.a SENKVELD og IDOL.
Geir Arne Johansen fra Tårnåsen som har drevet næringsvirksomhet innen bilsalg de siste 16 årene fikk ideen om å starte en avdeling av Pizzabakeren på Tårnåsen. Etter en dag med Pizzabakeren gründer William Gulliksen i Sandnes var franchise avtalen i boks. Geir Arne Johansen fikk med seg sin barndomskamerat Jan Erik Bondø på laget og det ble tegnet 10 års leieavtale med Tårnåsen senter om leie av lokaler.
Skal ikke være enkelt!
Det skulle imidlertid vise seg at det å starte ny næringsvirksomhet i Oppegård kommune var lettere sagt enn gjort. Det viste seg at lokaliteten på Tårnåsen senter ikke var regulert til pizza take-away men til butikk! Dermed måtte vi gå gjennom en prosess med arkitekt som først måtte sende inn søknad til arbeidstilsynet. Det tok ca 1 måned før denne godkjennelsen var ok. Da arbeidstilsynet sa ok til planene måtte vi sende søknad om bruksendring til kommunen. Kommunen har 3 uker behandlingstid slik at oppstart ble ytterligere forsinket. Når vi skulle sette opp skilt på lokalene fikk vi vite at dette også måtte søkes om og i tillegg måtte vi ha nabovarsel til villaene på andre siden av veien for Tårnåsen senter!! Dvs vi måtte starte opp vår virksomhet uten skilt.
Kommunen sin behandligstid er 3 uker så nå er skiltet på plass. Kommunen har for så vidt vært positiv men når man skal starte opp noe nytt føler man at alle disse instansene sinker prosessen og man får store ekstrakostnader med arkitekt for byggesøknad osv. Ville vært en stor fordel om ett kjøpesenter slik som på Tårnåsen hadde en sentral godkjenning på at det kan drives både butikker og serveringsteder. Det ligger jo butikker og serveringsteder fra før på senteret så man skulle tro at det var ok å etablere seg på ett slikt sted. Hadde dette vært i orden ville vår oppstart bli ca 2 måneder tidligere og mange tusen kroner rimeligere. Lokalene vi gikk inn i har stått tomme i mange år så man skulle jo tro at det ville være av alles interesse at lokalene fylles opp. Vi har ansatt ca 15 lokale ungdommer i tillegg til oss selv. Føler ikke at det er lett å starte næring i kommunen når man skal møte på hinder etter hinder.
Pizzabakeren sitt konsept er take-away pizza. Vi lager vår egen deig hver dag og er den eneste store aktøren i Norge som lager ferske IKKE frosne pizza-bunner. Dette gjør at de aller fleste er veldig fornøyd med produktet vi selger. Vi har også mulighet for utkjøring innenfor 4 km. Firmaer kan bestille overtidsmat eller pizza ved møter, kurs, tilstelninger osv. Gjøres det en avtale dagen i forveien kan pizza kjøres ut utover våre utkjøringstider som er fra kl 16 til en halv time før stengetid.
Pizzabakeren Kolbotn tlf 66 99 33 33 har som ambisjon om å bli den foretrukne leverandør av pizza til firmamarkedet i kommunen. Peppes Pizza er vår hovedkonkurrent. Våre priser er imidlertid langt lavere enn konkurrenten og vi vil si produktet er minst like bra.
Privatmarkedet for pizza er veldig sentrert rundt helgen og vi behøver firmamarkedet for å fylle opp våre ordrebøker i ukedagene. Derfor vil vi strekke oss langt for å tilfredsstille firmaene. Firmakonto kan etableres ved å gå inn på www.pizzabakeren.no
Pizzabakeren har åpent alle dager utenom julaften, 1. juledag og nyttårsaften.
Kolbotn
Åpningstider
Fredag: 11:00 – 23:00
Lørdag: 13:00 – 23:00
Søndag: 13:00 – 22:00
Utkjøringstider
Fredag – Lørdag: 16:00 – 22:30
Søndag: 16:00 – 21:30